Budou zde recepty, které sama vyzkouším v caravanu.
Opékané brambory s brynzou.
Brambory malé - podle počtu lidí
sůl
olej
slaninu
1 dcl zakysané smetany
brynza
mletá paprika
pažitka
Brambory oloupeme, nakrájíme na poloviny a uvaříme do poloměka ( budou se opékat) Na trošce oleje osmažíme slaninu. Poté slaninu vyjmeme a v oleji opečeme brambory, přendáme na talíř. Připravíme si brynzu, zakysanou smetanu, papriku,podle chuti můžeme posolit, smícháme a zalijeme tím brambory. Posypeme slaninou a pažitkou nebo jarní cibulkou.
Brambory, květák a brokolice na másle
Květák
Brokolici
Brambory
špetku drceného kmínu
špetku mletého zázvoru
špetku pepře
sůl,máslo,
Citronová šťáva, olivový olej
Brambory lehce předvaříme ( do poloměka) a přidáme ke květáku a brokolici
Květák a brokolici na malé růžičky vložíme na pánev s uvařenými bramborami a pečeme do zlatova.
Přidáme koření kmín, zázvor, pepř, sůl.
Z oleje a citronové šťávy uděláme zálivku, nalijeme na upečené brambory, květák a brokolici.
Bavorské vdolky ( mojí babičky - výborné)
400g hrubé mouky
20 g droždí
40 g cukru
1 vejce
300 ml mléka
40 g hery
špetku soli
Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce sůl a vlažné mléko,
vlažnou rozpuštěnou heru a vypracujeme těsto.
Necháme vykynout. Smažíme ve větším množství oleje.
Na vdolky povidla, tvaroh ušlehaný s cukrem, šlehačku a poprášíme moučkovým cukrem.
Kdo má rád sladké tak ještě malé tvarohové koblížky.
Tvarohové koblížky
1 Tvaroh
3 vejce
1 vanilkový cukr
20 dkg hladké mouky
3 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
Vše smíchat a lžičkou dělat koblížky přímo do rozpáleného oleje a usmažit.
Po vyjmutí obalit v cukru.
Vhodné ke kávičce, nebo jen tak.
Bramborové placky z těsta v prášku a zakysané smetany
Bramborové těsto v prášku
Zakysanou smetanu
sůl
1 vejce
Vypracujeme těsto tak, aby se daly tvořit placičky, které opečeme na oříšku másla nebo na sucho.
Já podávám s povidly, ale můžou být i s opečenou slaninou, potřené sádlem se škvarkami nebo jen tak na sucho s mlékem, prostě podle libosti.
Kuře na kanadský způsob
1 kuře
2 lžíce octa
2 lžíce worčestru
2 lžíce cukru
1/4 lžičky chilli
4 velké cibule
2 dcl kečupu
2 dcl vody
Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme ostatní ingredience a promícháme, podlijeme vodou a chvíly povaříme. Dáme péct kuřátko ( můžeme naporcovat), a až je kuřátko zlatavé ( v caravanu pečeme v pečence nebo remosce) zalijeme cibulovou zálivkou a ještě chvíly vaříme.
Podáváme s krupičnými noky, knedlíkem, rýží atd podle Vašich chuťových buněk.
Krupičkové noky (jsou trošku pracnější, zato vynikající)
Uvařit krupičku ve vodě a více osolit ( hustší).
Po uvaření přilijeme mléko a necháme schladit, pak přidáme vejce, 1/2 prášku do pečiva a hrubou mouku. Těsto husté tak akorát aby se nerozvařily nebo nebyly gumové ( já nejdřív vyzkouším uvařit pár )
Malou lžičkou tvarujeme noky a vaříme ve vroucí vodě.
Velice výborné.
Žádné komentáře:
Okomentovat