pondělí 9. ledna 2017

Španělsko čtrnáctý den

30.12.2016 pátek

          Ráno máme krásné nebe, bez mráčků to úplně není,ale svítí slunce a to je dobře. Od moře fouká silný vítr a ten mraky rozežene.
Pobyt ve Španělsku se krátí, a dnes musíme dojet až na hranice s Francií. Ještě jedna zastávka nás čeká cestou a tou je Lloret de Mar. Tady jsme byli před osmnácti lety na dovolené.Čas je neúprosný a žene nás kupředu. To jsem ale předběhla čas. Ještě stojíme v kampu a chystáme se k odjezdu. Teploty se mění docela hodně. Začal foukat ledový vítr z hor . Teploměr ukazuje pouze tři stupně. Jak tak jedeme dál teplota stoupá a už je krásných osmnáct stupňů.


Castell d´Altafulla



Jedeme po pobřeží, cesta je pomalejší a do cíle přijíždíme až za tmy. Nacházíme parkoviště blízko hotelu, kde jsme před těmi lety byli ubytováni.
Lloret de Mar, kdysi bylo menší letovisko a teď to připomíná  Las Vegas. Hodně se toho za ta léta změnilo.
Škoda že už je tma a moc toho neuvidíme, a také za tmy se hůř fotí. Uličky kde jsme chodili před lety se moc nezměnily ani obchůdky, jen majitelé jsou noví. Hotel byl plný, asi na silvestra tu byl zájezd.







                LLoret de Mar je krásné katalánské město, ležící na pobřeží Costa Brava (Středozemní moře).




Nostalgické zavzpomínáni na naši tenkrát první dovolenou tak daleko u moře. Hamburger v KFC hned vedle páže a musíme pokračovat dál.
Dost pozdě přijíždíme do městečka Sils, naše zastavení při cestě sem. Nocujeme. Vedle parkoviště je nádraží, vlaky však jezdily pouze do jedenácté a pak až ráno snad v sedm, takže noc byla klidná a nic nás nerušilo.

                                                Ujeto 311 km.


Žádné komentáře:

Okomentovat