pátek 9. prosince 2016

Den odjezdu

   ...  se nemilosrdně blíží, ale zdaleka nemáme vše připravené podle původního plánování. Naše cesta ze čtrnácti dní se prodlužuje na dvacet dní, což mi až tak nevadí,  jen je potřeba víc zajistit, nakoupit více potravin.
Připravit plán vaření,  co nejednodušší a hlavně rychlé. Také musím v caravanu připravit vše potřebné na vánoční svátky. Bohužel prostor je miniaturní a tak se musíme tomu přizpůsobit. Jen malý stromeček, miniaturní ozdoby , no a svíčku jen za stálého bedlivého dozoru aby nám Bertík nevyhořel.
   To jsou mé povinnosti, a povinnosti hlavního kapitána naší dvoučlenné posádky jsou, zajistit auto tak, aby naše cesta proběhla bez nějakých potíží, a aby bylo funkční k našemu pobytu na cestách. 
              Nyní je auto ve fázi, nevím kam co dát, co kam přidělat a jak to připevnit. Nevypadá to vůbec na brzský odjezd. Prostor se prostě nafouknout nedá a úložných prostorů je také pomálu. Také musíme hlídat váhu auta. 




Doma se kupí bedýnky  a tašky naplněny potravinami a různými doplňky ještě do kuchyně, aby nic nechybělo, a práce s vařením byla snadná. Žádné elektrické přístroje jako jsou např. pekárny, horkovzdušná trouba a mixéry, vše hezky ručně a péct v pečence, jako za starých časů kdy si  hospodyňky musely poradit bez těchto elektrických vymožeností.
    Nesmíme také zapomenout na různé slasti pro naše chuťové smysly, aby z toho také něco měly, ( jsou přeci vánoce).
   A jak tak čas běží nervozita stoupá a s tím je spojen i zmatek. Věci se přehazují z místa na místo, neustále se něco přidává a zas ubírá. Do toho zmatku se pomalinku a jistě vkrádá i strach z cesty., aby nebylo náledí,
nebyly kolony na dálnicích, ať se nepřidají žádné zdravotní problémy atd. Ale tenhle strach mám vždy, když někam jedem. Je to běžný pocit a obava z daleké cesty, kterou jsem zažila už mnohokrát.
 Jistě tyhle pocity prožívá každý.
                                                                                      Krásný zimní den.

                                                                                                                              


Žádné komentáře:

Okomentovat