pátek 23. prosince 2016

Španělsko třetí den

19.12.2016  pondělí

   Vstáváme v sedm hodin, rychlá snídaně a v sedm čtyřicet se zas naše kola točí dál. Venku je ještě tma a 1°C .  Teď nepojedeme po dálnicích, takže cesta bude pomalejší.
   Jedem přes francouzké vesničky, které působí dost stroze. Domy jsou postavené z kamenů, lidé si na pořádek kolem svého obydlí asi moc nepotrpí. Málokdo má zahrádku upravenou, jen pár jedinců co jsem zahlédla z auta.
   Okolo čtvrté zastavujeme v malém městečku Gannat, procházíme uličkami, navštívíme kostel, který je nyní v rukou restauratérů.
Gannat  je francouzká obec s počtem obyvatel okolo 5841






  Je poměrně chladno a mrholí, tak se jdeme schovat do malé kavárničky, která mimochodem je v tomto městečku jako jediná otevřená. Ostatní je zavřené. Kavárnička je útulná a dost plná. Místo se však našlo, dáváme si expresso.






  Odcházíme a protože je pokročilá hodina musíme i odjet.



 Pokračujeme dál v cestě a najíždíme na neplacenou dálnici, no moc to na dálnici nevypadá. Je klikatá a v kopcích, jedeme v horách přes Regionální přírodní park Grand Caussess. Je to krajina vápencových plošin.
     Začalo pršet a déšť přešel do hustého sněžení,  jede se dost špatně. V osm hodin večer parkujeme na noc. Ve Francii je dost míst k parkování a také hodně míst pro výlev odpadních nádrží. Francouzi bydlíkům hodně fandí.

                                       
                                                                   Něco na zahřátí.

Napadalo asi pět centimetrů sněhu. Jsme ve výšce 1120 metrů nad mořem.

       Dnes ujeto 548 km.

Žádné komentáře:

Okomentovat